top of page

OM MEG

Av alle flyktige og vedvarende ting i en oppvekst, var fluefiske alltid det mest gjennomgripende i min. Min far og jeg var på uttallige turer i Femundsmarka og Jotunheimen hver sommer, og det ble grunnlaget for en forkjærlighet for natur og villmark. Og det rant som oftest ei elv gjennom historiene som ble til. 

Jeg har skrevet i ulike fiskeblad siden 1997. Det innbefatter artikler i engelskspråklige blad som Fly Tyer, Fly Fisherman, Fly Fishing & Fly Tying, Fly Fusion Magazine, i tillegg til norske og svenske blad som Flugfiske i Norden, bladet Fluefiske, Vi Menns Villmarkssider gjennom mange år, Jakt & Fiske gjennom mange år og sist, men ikke minst Alt om Fiske. 

I tillegg til mine egne artikler har jeg på uforståelig vis blitt portrettert av ulike skribenter i blant annet Flugfiske i Norden (Ulf Börjesson), Jakt & Fiske (Atle Skjelde), Bladet Fluefiske 2008 (Pål Mugaas), lokalavisa Oppland Arbeiderblad (Håvard Lund) og i bokserien Fly Tyers of the World (Steve Thornton, VEM Publishing). 

Fluebinding er en stor del av mitt fluefiske, og mine tanker omkring fluebinding kretser alltid rundt praktiske fiskefluer som gjerne har finurlige teorier og empiri bak seg, men de skal alltid være karikert enkle og intelligent laget. Med andre ord: Essensen må være der - ikke unødvendig staffasje. Jeg har fått publisere en rekke artikler om temaet, samt demonstrert fluebinding på messer i både England, Sverige, Norge og Danmark. Første gang i 2005 (Danish Fly Festial) og starter 2020 med Nordic Fly Fair på Elverum og Camp Villmark. 

Flytyers_of_the_World_IMG_9254.jpg

Vi har også gitt ut den populære DVD-serien Ørretboms: 

- Ørretboms 1 - med fluefiske som livsstil  (2001, Oddproductions) 

- Ørretboms 2 - Kodeknekker'n  (2007, Oddproductions)

- Ørretboms 3 - Island  (Oddproductions, VideoClip) 

- Ørretboms 4 - Jurassic Lake  (2009, Oddproductions) 

- Ørretboms 5 - del 1 Vårfluer og landinsekter  (2012, Glassklart Media) 

- Ørretboms 5 - del 2 Store og små døgnfluer (2013, Glassklart Media) 

- Ørretboms 6 - Sommerdagbøkene (2021, Glassklart Media) 

Oppi alt dette så har vi også rukket å gi ut en fluefiske- XO ØRRETBOMS Cognac (Birkedal Hartmann) - selvfølgelig på plastflaske som var lett og praktisk å bære med seg på lange teltturer.  

DSC_8578.jpg

Du kan nå meg på e-post: 

glassklartmedia@gmail.com

bottom of page